1 Şubat 2013 Cuma

DOĞA'L EKMEK YAPIMI :)


Öncelikle tarifimizi vermekle başlayalım ;)

Malzemeler
4 Su bardağı un(ben genelde yarısı tam buğday unu yarısı kepekli undan yapıyorum)
1,5-2 su bardağı su(yoğurt suyu,peynir suyu karışımı da çok ii oluyor)
1 tatlı kaşığı tuz
1 buçuk tatlı kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı instant maya
1 yemek kaşığı zeytin yağı
veeee hamur yoğurucu bir bebeeeek:)

ha bu arada eklemeden geçemeyeceğim eğer su yerine peynir altı suyu,yoğurt suyu koyacaksanız tuzunu az atın sonra çok tuzlu oluyor.

bütün malzemeleri çukur bir kaba aktarıyoruz.Kuru malzemelerimizi koyup suyumuzu yavaş yavaş ekleyip yoğurmaya başlıyoruz bu arada suyumuz ılık su olsun daha ii oluyor. bir beş on dakika güzelce hamurun özdeşleşmesi için elimzde yoğuruyoruz son şeklini verirken sizi izlemekte olan ve biran önce tencereye balıklama olarak atlamaya çalışan bebenin elleriniz yıkıyoruz. sandalyeye çıkartıp beraber ekmek hamurumuzun son yoğurmalarını yapıyoruz.
 
 
yoğurmalarımız yaptıktan sonra hamurumuzu yarım saat dinlendiriyoruz. yarım saatten sonra içi unlanmış tepsimize hamurumuzu yerleştirip bi 15 dk kadarda tepsimizde üzerine nemli bir bez örtülmüş vaziyette bekletiyoruz. en son olarakta fırınımıza atıyoruz. valla fırın kaç derece bilemiyorum davul fırında yaptığım için büyük ihtimal 180-200 derecedir.
 

işte yukardaki resimlerden de anlaşılacağı üzere benim kızım çok sevdi:) şekile takılmamak lazım zira kul yapımı önemli olan tadı. her zaman yapabiliyor muyum tabiki de haaaaaaaaaaaaayıııır..

biz bunu canımız çok sıkıldığı için başka yapacak hiçbir işimiz olmadığı için hemde aktivite diyoruz ya ondan olsun diye kızımla yaptık. e malum kızım kreşe gidiyor. orada zaten kağıt kalem kitaplahaşır neşir evde keza yine öyle hayatta kalemsiz dolanmaz. hep bi resim yapar evde yeminle boş defter kalmadı. bizde kek yapıyoruz poğaça yapıyoruz özellikle kızım keki çok güzel yapar kızım diye söylemiyorum şekerle yumurtayı bir çırpar bir çırpar almak için yarım saat uğraşırım elinden.

evet bizim şimdilik aktivitelerimiz ev işleri:) bulaşık makinesi boşaltmaca, çamaşır asarken anneye çamaşır vermece, tv silmece fln yani ev işleri . Anam sakın sanmayın ki el kadar bebeye iş yaptırıyorum vallahi oyalansın diye..

okuyanların yüzünden gülücükler eksik olmasınnnn...

 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder